Husmandsstedet på Fyn startede en drøm som blev til virkelighed

Under den nænsomme restaureringen af det lille husmandssted på Fyn, opstod ideen til Vitreus – håndlavede keramiske fliser af ypperlig kvalitet.

Brand: Vitreus Ceramics
Sted: Webshop, butik/cafe og showroom i den gamle stationsbygning i Espergærde
Produkt hos Karmagaven: Håndlavede Fliser

historien bag vitreus

Grundstenene til Vitreus blev lagt på Malenes husmandssted – et fristed på Fyn nær skov og vild natur og ikke langt fra Odense, H.C. Andersens og eventyrernes hjemby.

Marlene og hendes mand tog hul på en nænsom restaurering af stedet og gjorde det med passion og respekt for det som var, og med en stor værdsættelse af det håndværk som udgjorde fundamentet for stedet. Og det var i denne proces at ideen til Vitreus keramik kom til verden.

Det var i krydsfeltet hvor det traditionelle møder det moderne og hvor håndværk møder teknologi og hvor den ypperligste kvalitet, æstetik og passion altid er til stede.

Der fandt Marlene sin drøm og sidenhen har hun formået at skabe et stykke håndværk, der kan pryde hjemmet på et utal af måder. Som bordskånere, bakke til sæber på badeværelset, til opvaskemiddel ved håndvasken eller som coaster til vinflasken eller serveringsplatte – kun fantasien sætter grænser.

Fliserne fremstår i meget høj kvalitet og alle processer er udført i hånden med få enkle redskaber. Selv glasuren blander hun selv for at fremtrylle en eksklusiv pallette af farvenuancer.

Der er ikke to fliser som er ens og netop det gør Marlenes fliser unikke og frembringer den helt rigtige sjæl til produktet – en sjæl som nu viderebringes i en gave hos Karmagaven.

Vi er glade for at have Marlene med om bord og følger hendes udvikling nøje, så du kan være sikker på at kunne  få fingrene i hendes nyeste værker.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top